5 óvintézkedés, amit érdemes megtenni utazás előtt

Utazás alkalmával gondoskodjon otthonáról!Beköszöntött az Å‘sz és sokan erre az idÅ‘szakra idÅ‘zítik az éves szabadságukat, egy hosszabb utazást és hagyják maguk mögött az otthonukat. A nyarat követÅ‘ csapadékosabb, viharos idÅ‘járás, valamint az üresen hagyott otthonok egyaránt növelik a nem várt események bekövetkezésének kockázatát, melyeket jobb elkerülni.

Milyen óvintézkedéseket tegyünk, mielÅ‘tt hosszabb idÅ‘re magára hagyjuk otthonunkat? Összeállítottuk azokat a fontos tennivalókat, amiket mindenképp érdemes megtenni, mielÅ‘tt útnak indulunk:

  1. Fontos, hogy amit csak lehet, áramtalanítsunk vagy kapcsoljunk ki. Legyünk alaposak, sétáljunk végig a lakásunkban és ahol lehet, húzzunk ki minden elektromos berendezést (pl. TV, mosógép, hűtÅ‘, villanybojler, számítógép, kávéfÅ‘zÅ‘, stb.) a konnektorból. A „standby” üzemmódban lévÅ‘ készülékeket is vonjuk ki a működésbÅ‘l amíg távol vagyunk, ezzel energiát spórolunk és egy esetleges villámcsapás káros következményeitÅ‘l is megóvhatjuk a készülékeket.
  2. Nem kell, hogy mindenki tudja, hogy nem vagyunk otthon! Legyünk elÅ‘relátóak, és lehetÅ‘leg ne beszéljünk senkinek sem arról, hogy hány napig nem leszünk otthon. Ezen a téren maradjunk tudatosak a közösségi médiumok használatában is. Ha élménybeszámolót szeretnénk tartani, célszerű hazatérésünk után fotókat megosztani a “nagyközönséggel”.
  3. Fontos, hogy az idegeneknek ne tűnjön fel, hogy otthonunk üresen áll. Célszerű a családunk valamelyik tagjának kulcsot adni, hogy gondozza a növényeket, ürítse ki a postaládánkat, kertes ház esetén rakja ki a kukát, vagy söpörje össze a kapu elÅ‘tt felgyűlt falevelet, amíg távol vagyunk. Így a házban/lakásban napi szinten lesz mozgás, és senkinek nem fog feltűnni, hogy az otthonunk egy ideig üresen áll.
  4. Ne csak a beázástól, a hívatlan vendégektÅ‘l is óvjuk lakásunkat! A nagy sietségben ne csak arra figyeljünk, hogy minden ruhát bepakoltunk-e, hanem arra is, hogy minden ablak, ajtó, nyílászáró és lehetséges behatolási pont zárva legyen. Ha van, ne felejtkezzünk el a pince, garázs vagy a melléképületek nyílászáróinak ellenÅ‘rzésérÅ‘l se. Biztonságunkat tovább növelheti, ha ingatlanunkba riasztóberendezést, vagy távolról is követhetÅ‘ kamerákat szereltetünk, esetleg távfelügyeletet kérünk egy biztonságtechnikai cégtÅ‘l.
  5. Fontos, hogy rendelkezzünk otthonbiztosítással, és figyeljünk oda minden fontos feltételre, ami kizárja, vagy csökkenti a kártérítést. Ilyen lehet például, ha a kapkodásban véletlenül nyitva hagyjuk az ablakot, a következÅ‘ nap pedig eláztatja a lakást az esÅ‘. Ebben az esetben hiába van beázás ellen biztosításunk, az ablakon át történÅ‘ vizesedésre az alapkonstrukciók nem nyújtanak fedezetet.

Ha ezeket a lépéseket kipipálta, akkor nincs más hátra, mint élvezni utazása minden pillanatát. Akár pihenni, akár üzleti útra indul, otthona így biztonságban lesz.

Kössön lakásbiztosítást online az E-Otthonbiztositas.hu portálon, ahol összehasonlíthatja több hazai biztosító minÅ‘sített fogyasztóbarát otthonbiztosítás (MFO) ajánlatát, sÅ‘t az önnek leginkább megfelelÅ‘t akár azonnal meg is kötheti.

Kellemes és biztonságos utazást kívánunk!



Call Center: 06 1 585 8888 E-mail: info@eurorisk.hu
Minden jog fenntartva © 2013 Eurorisk
Utolsó frissítés: 2024.03.21
PoweredBy: SK Trend Kft