Jó hír: javuló életminőség tapasztalható az 50 év felettieknél

Ami nélkül minden semmi - EgészségMa már számos módja van annak, hogy életkortól függetlenül mindenki megtalálja az egészségtudatos élet lehetőségét. Az étkezés, a sport, a pihenés, a munka és a családi élet megfelelő aránya és a biztonság megléte mind-mind hozzájárul, hogy tartalmas, boldog életet élhessünk. A biztonság alapszükséglet. Biztonságban érzi magát az ember, ha van egy állandó otthona, esetleg rendelkezik gépjárművel, kellő megtakarítással, valamint egészségbiztosítással és “egészséggel” is. Fontos kiemelni, hogy a legtöbb esetben mi magunk tehetünk azért, hogy valóban biztonságban legyünk, hiszen hétköznapi döntéseink nagyban meghatározzák körülményeinket és egészségünket.

Jó hír, hogy az Ipsos országos közvélemény-kutatása szerint egészségtudatosság és “általánosan javuló életminőség” jellemzi az 50 év feletti korosztályt. Az MTI-hez eljuttatott közleményből kiderül, hogy a kutatás folyamán 2022 őszén a válaszadókat személyesen felkeresve, az otthonukban vizsgálták az 50-es korosztály életstílusát, költéseit, valamint médiafogyasztását is. 

A felmérést összegezve megállapították: “nem feltétlenül az életkor, inkább olyan mérföldkövek, mint a nyugdíjba vonulás, a gyerekek kirepülése, illetve a nagyszülővé válás jelent éles határvonalat a korosztály életvitelében”. Nem annyira 50 évesen, inkább 65 év körül érezhető éles átrendeződés a kiadásokban, szabadidős tevékenységekben, illetve visszaesés a mobilitásban, egészségi állapotban

Nagyon kedvező, hogy a megkérdezettek több mint harmada érzi úgy, hogy egészségesebben táplálkozik, mint korábban, valamint ötödük vallotta, hogy mindig odafigyel az elfogyasztott ételek kalóriaértékére is. Elmondható tehát, hogy általánosan javuló életminőség és egészségtudatosság mérhető az 50 év felettieknél. 

Az öregség fogalma relatív - állapították meg a kutatók: az 50 év feletti korosztály jelentősen fiatalabbnak érzi magát, mint a valós életkora. A tényleges és az érzékelt életkor között átlagosan hét év különbség van. A kor előrehaladtával egyre nyílik az olló, valamint megfigyelhető, hogy a tudatosabb, az egészségükkel többet foglalkozó idősebbek még az átlagosnál is nagyobb különbséget jeleznek a valós és az érzékelt életkoruk között - áll a közleményben.

A jó hírekhez tegyük hozzá, hogy mind a nyugdíjbiztosításnak mind az egészségbiztosításnak óriási szerepe lehet egy nyugodt, kiegyensúlyozott élet kialakításában. 

Ön is nyugdíjbiztosítás megkötésén gondolkodik? Esetleg egészségbiztosításra lenne szüksége? Információért érdemes tanácsadó kollégáinkhoz fordulni, akik minden kérdésére teljes körű választ adnak. Hívja a 06 1 585 8888 telefonszámot, vagy írjon e-mailt az info@eurorisk.hu e-mail címre.

 

Eurorisk, egész éven az Ön biztonságáért!



Call Center: 06 1 585 8888 E-mail: info@eurorisk.hu
Minden jog fenntartva © 2013 Eurorisk
Utolsó frissítés: 2024.03.21
PoweredBy: SK Trend Kft