Miért érdemes kockázati életbiztosítással rendelkezni?

Tudja biztonságban családját!A legújabb adatok szerint egyre többen kötnek kockázati életbiztosítást és ez a biztosítási termék már a 25-35 éves korosztálynál is egyre népszerűbb. Miért érdemes kockázati életbiztosítással rendelkezni? Csakúgy, mint a legtöbb biztosítási termék, ez is biztonságot nyújt a kiszámíthatatlan helyzetekre. Amennyiben a családfőt valamilyen baj éri, akkor a biztosítás segíthet megőrizni a családtagok részére az anyagi biztonságot.

Az emberek gyakran gondolkodnak úgy, hogy velük semmi baj nem történhet. A pozitív gondolkodás fontos, de érdemes biztos alapokra helyezni a család és a szeretteink jövőjét. 

A kockázati életbiztosítás hozzájárulhat a család anyagi biztonságához, hiszen egy váratlan baleset vagy haláleset így nem borítja fel teljesen a családi kasszát. A kockázati életbiztosítás  megkötése különösen akkor fontos, ha a családnak nincsenek biztos bevételi forrásai. 

2021-ben munkahelyi balesetben 84-en, tűzesetben pedig 106-an vesztették életüket. Egy ilyen nem várt tragédia folytán sokan kerülhetnek nehéz helyzetbe. Ráadásul sok magyar család rendelkezik hiteltartozással, ami akár jelentős havi törlesztő részletet is jelent. Ha a családfő keresete kiesik valamilyen baleset vagy egyéb ok miatt, akkor a biztos lakhatás is veszélybe kerülhet. 

A Magyar Biztosítók Szövetségének (MABISZ) a tavalyi évre vonatkozó adatai szerint a szövetség tagjainak kockázati életbiztosításokra vonatkozó díjbevétele 2021-ben kimagasló mértékben, 48,6 százalékkal nőtt. Ez azt jelenti, hogy egyre többen döntenek ilyen típusú biztosítás mellett, hiszen felismerték, hogy a lakás- és gépjármű-biztosítások mellett azt is biztosítani kell, aki mindezeket a vagyontárgyakat előteremtette, vagyis a családfenntartót vagy -fenntartókat. A családfő váratlan halála, nem várt tartós betegsége, rokkantsága drasztikus módon megváltoztathatja azt a jövedelmi helyzetet, amiben szerettei addig kiegyensúlyozottan éltek. 

Érdemes összehasonlítani a különböző biztosítótársaságok által kínált lehetőségeket és megtalálni a legmegfelelőbb ajánlatot, hogy a családja biztonsága ne a véletlenen múljon.

Szakértő kollégáink készséggel állnak rendelkezésére a +361/585-8888 Call Center telefonszámon, vagy az info@eurorisk.hu e-mail címen.



Call Center: 06 1 585 8888 E-mail: info@eurorisk.hu
Minden jog fenntartva © 2013 Eurorisk
Utolsó frissítés: 2024.03.21
PoweredBy: SK Trend Kft