Néhány egyszerű tipp, hogyan optimalizáljuk lakásbiztosításunk díját

Az igényeinknek megfelelőt válasszuk!Megnövekedtek anyagi terheid? Szeretnéd csökkenteni lakásbiztosításod költségeit, miközben továbbra is biztonságban éreznéd magad otthonodban? A lakásbiztosítás megkötésekor számos tényezőt kell figyelembe venni, így ebben a cikkben olyan tanácsokat adunk, amelyekkel némi pénzt spórolhatsz meg a lakásbiztosításodon.

1. Biztosítási csomagok kiválasztása

Nézzük meg, milyen fedezetek közül választhatunk a lakásbiztosítás megkötésénél. Az alapbiztosítás egy olyan szolgáltatáscsomagot kínál, amely magában foglalja az ingatlan és a benne található értékek védelmének egy jelentős részét. Az alapcsomaghoz választhatunk kiegészítő szolgáltatásokat is, mint például élet- és balesetbiztosítás, felelősségbiztosítás, kisállat- vagy sportfelszerelés-biztosítás. Ezekkel a csomagokkal sokszor több külön biztosítás is kiváltható. Érdemes alaposan átgondolni, mi hasznos az otthonunk szempontjából, mire van szükségünk, mire nem, és eszerint kombináljuk a lehetséges fedezeteket.

2. Összehasonlítás

Mindig hasonlítsuk össze az ajánlatokat, és az igényeinkhez  legmegfelelőbbet válasszuk. A biztosítótársaságok széles kínálata miatt célszerű több ajánlatot is tanulmányozni. Ebben nagy segítség lehet egy kalkulátor alkalmazása, mely több biztosító csomagját veti össze, és néhány kattintás után megjelennek a megadott paramétereknek megfelelő lehetőségek. Ha évről évre átfuttatjuk otthonunk biztosítását a kalkulátoron, előfordulhat, hogy találunk a meglévőnél kedvezőbbet, hiszen a biztosítási kínálat is folyamatosan változik. 

3. Fizetési mód

Ha lehetőségünk van rá, a havonta történő díjfizetés helyett válasszunk féléves vagy éves fizetési gyakoriságot, a csekkes fizetés helyett pedig bankkártyás, vagy átutalásos fizetést, hiszen a biztosítótársaságok ilyen esetben gyakran kedvezményt adnak a díjból.

4. Túlbiztosítás, alulbiztosítás

Ha értékes tárgyainkat, gyűjteményünket esetleg bútorainkat is szeretnénk biztonságban tudni,  fontos, hogy megfelelő összegben állapítsuk meg a biztosítási összeget, hiszen az nem haladhatja meg a biztosított vagyontárgyak értékét.  A túlbiztosítás a biztosítási díjat ugyan megnöveli, nagyobb összegű kártérítést azonban nem fogunk kapni, ugyanis a biztosító ekkor is csak a vagyontárgyak újrabeszerzési értéket fogja megtéríteni. Ugyanakkor az alulbiztosítást is el kell kerülni, mivel ebben az esetben csak részleges kártérítéshez juthatunk. Legjobb, ha szakértőhöz fordulunk, és együtt állapítjuk meg a pontos biztosítási összeget.

 

Reméljük segítettünk a költségek újragondolásában, ha pedig számszerűen is megnéznéd az ajánlatokat, használd kalkulátorunkat:

https://www.eurorisk.hu/calculation/lakas-biztositas



Call Center: 06 1 585 8888 E-mail: info@eurorisk.hu
Minden jog fenntartva © 2013 Eurorisk
Utolsó frissítés: 2024.03.21
PoweredBy: SK Trend Kft